Granola met banaan maken

0 (0)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 165 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe 1 eetlepel chiazaad in een kom samen met 60 ml water en laat 20 minuutjes weken.
  2. Roer in een grote kom de havervlokken, amandelen, zaden en zout onder elkaar. Doe de olie, ahornsiroop en bananen samen in een andere kom. Mix met een handmixer tot een glad mengsel. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles goed is vermengd en klonters vormt. Spreid de granola gelijkmatig uit over de bakplaat.
  3. Plaats in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken. Draai dan om met behulp van een houten lepel. Laat nog eens 15-20 minuten bakken (hoe korter, hoe taaier; hoe langer, hoe krokanter).
  4. Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos. Dien op met Becel Vanilledrink en vers fruit, zoals bosbessen en frambozen.

Tip

Voeg specerijen toe aan je granolamengsel voor nog meer smaak. Zoete en hartverwarmende specerijen als kruidnagel, kruiden allerhande, anijszaadjes, vanille en kaneel zijn altijd lekker.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?