Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de wintergroenten:
- pastinaak
- gemengde wilde champions
- preiwitten
- verse rozemarijn
- peperbolletjes
- Voor de yakitori:
- 600 g Duroc-varkensvlees
- 3 el sojasaus
- 3 el sake/sherry
- 1/2 el sesamolie
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 el geraspte gember
- 2 tl honing
- sesamzaadjes
- Voor de Mechelse koekoek:
- Mechelse koekoek-vleugeltjes
- currypoeder
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- zoete chilisaus
- Voor de saltimbocca:
- prosciutto
- mozzarella
- salie
- kalfslapjes
- peper
- parmezaanschilfers
Bereidingswijze
- Wintergroenten: Marineer hapklare stukjes pastinaak, wilde champignons of preiwitte in een lekkere olijfolie met verse rozemarijn en peperbolletjes. Steek op houten spiezen die je vooraf even natmaakt.
- Yakitori duroc: Meng alle ingrediënten voor de yakitori-marinade. Snij het varkensvlees in reepjes en marineer in de yakitori. Werk na het grillen af met sesamzaadjes.
- Mechelse koekoek: Snij de vleugeltjes in helften: snij het vlees los en duw het naar beneden om een boutje te maken. Marineer met currypoeder, komijnpoeder, paprikapoeder.
- Serveer met zoete chilisaus.
- Saltimbocca: Verdeel de prosciutto, mozzarella en salie over de kalfslapjes en rol in de lengte op. Kruid naar smaak met peper en verdeel in kleinere stukjes voor de gourmet. Serveer met parmezaanschilfers.
Tip
Tip 1: Ook lekker met andere wintergroenten zoals spruitjes en rapen.
Tip 2: Bak de vleugeltjes even voor in de oven (dan zijn ze sneller gaar op de gourmet).
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?