Ingrediënten voor 4 personen

 • 3 teentjes knoflook
 • 3 takjes rozemarijn, salie en tijm
 • 1.5 el rode wijnazijn
 • vloeibare margarine
 • 3 tl gladde mosterd
 • 200 g biefstuk
 • 200 g varkenshaas
 • 200 g kalfsgehakt
 • 1 pakje Knorr Sensations Moments Gourmets Roquefort Saus
 • 1 pakje Knorr Sensations Moments Gourmets Rode Wijnsaus
 • 1 zakje kant-en-klare Knorr Champignonsaus
 • Extra:
 • gourmetstel

Bereidingswijze

 1. Maak eerst de basismarinade: pel en snijd de knoflook fijn en verdeel over 3 kommetjes. Rits de blaadjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn. Doe elk kruid in een apart kommetje. Verdeel de azijn en de mosterd over de kommetjes. Voeg aan het rozemarijnmengsel en het saliemengsel 1 el vloeibare margarine, wat peper en een snufje zout toe en meng goed door.
 2. Snijd de biefstuk in 8 plakjes en meng met de rozemarijnmarinade.
 3. Snijd de varkenshaas in 8 plakjes en meng met de saliemarinade.
 4. Doe het gehakt in het kommetje met de tijm, voeg wat peper en een snufje zout toe. Meng goed en vorm er met natte handen 8 kleine burgertjes van.
 5. Bereid de roquefort saus en de rode wijnsaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
 6. Verwarm de champignonsaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
 7. Houd de sauzen apart in sauskommetjes warm op een warmhoudplaat.
 8. Verhit telkens een beetje margarine in de pannetjes van het gourmetstel: bak hierin naar keuze een stukje vlees of een burgertje. Doe er op het laatst wat saus naar keuze bij en warm even mee.
 9. Compleet gourmet:
 10. Extra om op tafel klaar te zetten: vloeibare margarine; peper; kerrie; paprikapoeder fijngehakte knoflook; gehakte (rode) ui; lente-uiringetjes; tijm blaadjes; gehakte rozemarijnnaalden; gehakte salie; voorgekookte minikrieltjes; gehalveerde kerstomaatjes; div. groenten in kleine stukjes zoals courgette en paprika; gemengde paddenstoelen; blokjes chorizo; blokjes ham; kappertjes; grof gehakte olijven; geraspte kaas; geklutst ei voor omeletjes; flensjesbeslag; kruidenmargarine; (stok)brood; augurkjes; zilveruitjes; rauwkost zoals komkommer en wortel.
 11. Met de verschillende ingrediënten kun je in de gourmetpannetjes in een paar minuten bijvoorbeeld de volgende combinaties bereiden:
 12. * Bak in een gourmetpannetje voorgekookte minikrieltjes met tijm blaadjes, blokjes chorizo en knoflook. Lekker met Champignonsaus.
 13. * Bak in een gourmetpannetje gemengde paddenstoelen met stukjes rode ui, salie en een snufje kerrie. Lekker met Roquefort saus.
 14. * Bak in een gourmetpannetje stukjes courgette met knoflook, tijm, peper en kappertjes. Lekker met Rode wijnsaus.
 15. * Bak in een gourmetpannetje paprika, kerstomaatjes, pijnboompitjes en rozemarijn. Lekker met Roquefort saus.
 16. * Bak in een gourmetpannetje paddenstoelen met blokjes ham, lente-ui, tijm, peper en paprikapoeder. Voeg eventueel wat geklust ei toe en laat het stollen. Lekker met Champignonsaus.
 17. * Bak in een gourmetpannetje kerstomaatjes met courgette, lente-ui, blokjes chorizo, gehakte olijfjes, salie en paprikapoeder. Lekker met Rode wijnsaus.
 18. * Bak in een gourmetpannetje in een beetje margarine, wat knoflook, tijm, peterselie en een snufje kerriepoeder. Wentel er een plakje stokbrood door en bak het bruin.
 19. * Bak in een gourmetpannetje een flensje, bestrooi met wat lente uitjes, tijm en kaas. Laat de kaas smelten.

Tip

In plaats van de speciaal gemarineerde vleessoorten uit bovenstaand recept te gebruiken kun je ook een kant-en-klare gourmetschotel van de slager/beenhouwerij nemen. Ook heel smakelijk en makkelijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door marleen de bisschop op 26 december 2017 om 19u41

simpel maar goed, zelf kunnen combineren.

Gepost door Solo op 03 januari 2018 om 17u28

Top, Marleen!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?