Gourmet hamburgers

Zelf de lekkerste hamburgers maken? Dat doe je met dit handige recept. Deze Amerikaanse klassieker met picklesmayonaise, gekarameliseerde rode ui, krokante bacon en knapperige groentjes doet iedereen het water in de mond lopen.

12 (12)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Verhit de Solo in een koekenpan en stoof de uiringen op een zacht vuur aan met het Guinnessbier, esdoornsiroop, tijm, peper en zeezout. Laat zacht stoven tot de uiringen licht gekaramelliseerd en glanzend zijn.
  2. Om de hamburgers te maken, meng je het gehakt met het ei en de kruiden en vorm je er met vochtige handen vier hamburgers van, op de maat van je broodjes. Verhit de Solo in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden mooi bruin en gaar ze naar smaak.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de plakjes bacon op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze krokant.
  4. Meng de pickles met de mayonaise of zure room tot een glad sausje. Was de ijsbergsla, dep hem droog en trek hem in stukjes.
  5. Snijd de sesambroodjes in helften en leg op de onderste helft een sneetje cheddar. Zet kort onder de grill in de oven tot de kaas licht smelt. 
  6. Verdeel over elk broodje een laagje sla en uiringen. Leg er de burger en bacon op en werk af met de picklesmayonaise. Zet de bovenste helft van het broodje op de burger en serveer.

Tip

Deze hamburger combineert heerlijk met verse koolsla. Een frisse koolsla maak je snel zelf door geraspte witte kool, wortel, rode ajuin en blokjes appel te mengen met wat mayonaise en limoensap.

 

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?