600 gram doorregen runderlappen (in stukken gesneden)
1 klontje boter
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
4 paprika’s (rood en groen)
1 winterwortel
1 bakje champignons
1 prei
2 el bloem
3 tl chilipoeder (dit is naar smaak)
1 blikje tomatenstukjes
2 dl rode wijn
2 dl bouillon
2 tl tijm
2 vastkokende aardappels
200 gr sperziebonen
Bereiden:
Bak het vlees in de boter en met de bloem bruin. Voeg alle groenten en de aardappels toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Bak hierna de chilipoeder even mee. Voeg de tomatenstukjes en de bouillon (warm) met de wijn toe. Voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen. (totdat het vlees bijna uit elkaar valt en de sperziebonen bijna zacht zijn)
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 16 oktober 2009 om 17u53
Zoals vaak met nationale gerechten zijn er inderdaad veel variaties mogelijk.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?