Goulash

4 (4)
120 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 600 gram doorregen runderlappen (in stukken gesneden)
  3. 1 klontje boter
  4. 50 gram spekreepjes
  5. 1 grote ui
  6. 2 tenen knoflook
  7. 4 paprika’s (rood en groen)
  8. 1 winterwortel
  9. 1 bakje champignons
  10. 1 prei
  11. 2 el bloem
  12. 3 tl chilipoeder (dit is naar smaak)
  13. 1 blikje tomatenstukjes
  14. 2 dl rode wijn
  15. 2 dl bouillon
  16. 2 tl tijm
  17. 2 vastkokende aardappels
  18. 200 gr sperziebonen
  19. Bereiden:
  20. Bak het vlees in de boter en met de bloem bruin. Voeg alle groenten en de aardappels toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Bak hierna de chilipoeder even mee. Voeg de tomatenstukjes en de bouillon (warm) met de wijn toe. Voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen. (totdat het vlees bijna uit elkaar valt en de sperziebonen bijna zacht zijn)

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Solo op 16 oktober 2009 om 15u53

Zoals vaak met nationale gerechten zijn er inderdaad veel variaties mogelijk.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?