Gouden pakjes (Voor 30 stuks)

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 grof, gesnipperd lente-uitje
  • 5 waterkastanjes uit blik, uitgelekt
  • 200 gram varkensgehakt
  • 3 theelepels heldere soja- of vissaus
  • 30 wonton-vellen
  • olie, voor het frituren
  • water

Bereidingswijze

  1. Hak het lente-uitje en de waterkastanjes fijn in een keukenmachine.
  2. Voeg het gehakt en de saus toe en draai alles tot een vrij gladde pasta.
  3. Maak de wonton-vellen in het midden nat met een in water gedompeld kwastje.
  4. Laat rondom een rand van 2 centimeter droog.
  5. Leg met een theelepel wat vulling op het midden van elk vel.
  6. Vouw de randen van het vel naar boven. Druk het boven de vulling goed tegen elkaar aan. Duw dan de puntjes naar buiten.
  7. Leg de pakjes op een met meel bestoven bord.
  8. Verhit de olie goed. Frituur telkens ongeveer 6 pakjes tegelijk goudgeel.
  9. Schep de pakjes met een schuimspaan uit de frituur en leg deze op een met keukenpapier bekleed rooster.
  10. Laat de pakjes hierop uitlekken.
  11. Serveer met zoete chilisaus.Waterkastanjes zijn meestal in blik te koop, heel of in plakjes. Na opening van het blik kunnen ze nog 1 week in water worden bewaard (water dagelijks verversen). Ze geven een knapperig en enigszins zoet accent aan roerbakgerechten, groenten, mie en scherpe vullingen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?