Recept 45**** (8 stemmen)

Goddelijke no-bake aardbeien taart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gebak

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Deze verrukkelijke aardbeientaart heeft 3 punten die ‘m zo verrukkelijk maakt:
  2. Er zit slagroom in
  3. Er zitten aardbeien in
  4. Het kost amper tijd om te maken
  5. Hoe fantastisch is het als je een taart maakt die hoogstwaarschijnlijk iedereen lekker vindt, zonder uren in de keuken te staan? Juist! Dat dacht ik ook. Deze taart is super kindvriendelijk en heeft een hoog “ik wil meer, NU!”-gehalte.
  6. De laatste reden voor het maken van deze cake is dat het een ideaal recept is om mee te improviseren. Vervang bijvoorbeeld een deel van de slagroom door roomkaas of Monchou, of sprenkel een beetje likeur over de biscuitjes.Smeer de bodem van de schaal in met een laagje slagroom en beleg de bodem met koekjes. Bedek de koekjes met slagroom en leg er een laag aardbeien op. Doe dit drie keer zodat de schaal vol is of de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag slagroom en aardbeien.Smelt de chocolade au bain-marie en temper het. Je zou er voor kunnen kiezen de chocolade weg te laten of het niet te temperen, het scheelt tijd alleen wordt de chocolade dan waarschijnlijk niet zo hard en knapperig als je zou willen.Stop de gesmolten chocolade in de punt van het zakje en vouw het tot een spuitzak, houdt het omhoog en knip heel voorzichtig het puntje er af. Maak mooie sliertjes van chocolade over de taart en laat het ten minste vier uur in de koelkast staan. Het is belangrijk dat de koekjes helemaal zacht zijn geworden.Jammer genoeg is deze cake niet ideaal om ruim van te voren te maken, na 2 dagen wordt het erg zompig en ziet het er een stuk minder mooi uit.

Bron: Culy.nl

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door niknak op 23 juli 2013 om 11u57

Ik was erg benieuwd naar het resultaat van dit recept. Het was inderdaad snel klaar en o zo lekker. Omdat volkorenkoekjes hard zijn heb ik na elke laag koekjes de koekjes besprenkeld met aardbeienazijn. En bij gebrek aan smeltchocolade heb ik deze vervangen door witte chocoladevlokken. Groetjes Niknak

Gepost door Love to Cook op 23 juli 2013 om 17u39

Hallo Niknak, Leuk om te horen, dat het recept zo goed bevallen is. En bedankt voor je tip. Je kunt uiteraard alle soorten koekjes gebruiken voor dit recept. Het is maar net waar je van houdt. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?