Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 takje groene selder
- 1 bouquet garni (peterseliestengels, laurier en tijm)
- 50 gram spek of ham
- 100 gram champignons
- 2 dl witte wijn
- 2 dl demi-glace (ingekookte kalfsfond)
- vetstof
Bereidingswijze
- Maak een mirepoix van de ui, de selder en de wortel. Je snijdt ze hiervoor in brunoise (fijne dobbelsteentjes)
- Snijd de ham of het spek in blokjes.
- Snijd de champignons in fijne brunoise.
- Stoof de mirepoix in een beetje vetstof. Voeg dan de ham of het spek toe en laat samen nog 2 minuutjes verderstoven.
- Blus de pan met de witte wijn en laat inkoken tot 1/3 van het volume.
- Voeg hierna de demi-glace toe, roer goed en laat opnieuw inkoken. Heb je geen demi-glace in huis? Voeg dan rundsbouillon toe en laat die inkoken. Je zal dan voor het serveren de saus wel wat moeten binden.
- Als de saus de gewenste dikte heeft, zeef je ze door.
- Werk af met de brunoise van champignons.
Tip
Deze saus is heerlijk bij lamsvlees of de oerklassieke ossentong!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?