Godardsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak een mirepoix van de ui, de selder en de wortel. Je snijdt ze hiervoor in brunoise (fijne dobbelsteentjes)
  2. Snijd de ham of het spek in blokjes.
  3. Snijd de champignons in fijne brunoise.
  4. Stoof de mirepoix in een beetje vetstof. Voeg dan de ham of het spek toe en laat samen nog 2 minuutjes verderstoven.
  5. Blus de pan met de witte wijn en laat inkoken tot 1/3 van het volume.
  6. Voeg hierna de demi-glace toe, roer goed en laat opnieuw inkoken. Heb je geen demi-glace in huis? Voeg dan rundsbouillon toe en laat die inkoken. Je zal dan voor het serveren de saus wel wat moeten binden.
  7. Als de saus de gewenste dikte heeft, zeef je ze door.
  8. Werk af met de brunoise van champignons.

Tip

Deze saus is heerlijk bij lamsvlees of de oerklassieke ossentong!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?