Recept 45**** (1 stem)

Gnocco fritto

Dit is een recept van

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder direct boven het aanrecht. Strooi 1 theelepel zout erover. Maak een kuiltje in de top en giet daarin de olie, het water en de melk. Meng het vanuit het midden door elkaar en kneed het deeg tot een soepele, zachte bal, ca. 10 minuten. Laat het deeg in een kom, afgedekt met een doek, ten minste een half uur rusten.
  2. Rol het deeg zeer dun uit en snijd het met een glad mes in stukjes: voor kleine gnocchi ca. 1/2 x 2 cm, voor grotere 2 x 3 cm. Verhit de olie in een braadpan of friteuse tot ca. 180°C. Frituur een paar stukjes per keer, snel lichtbruin, gaar en knapperig. De gnocchi zwellen tijdens het frituren een beetje op. Laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Serveer als borrelhapje of voorgerecht met stukjes kaas en dungesneden vleeswaren.
Tip

Geef er Bertolli Pesto Rosso bij om met de gnocchi te dippen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?