Gnocchi met pompoen en salieboter

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en beleg 2 ovenplaten met bakpapier.
  2. Was en snijd de pompoen doormidden met behulp van een groot mes, verwijder de pitten en snijd vervolgens schijven van ongeveer 2 cm dik van de pompoen. Weeg 550 g pompoen af en leg de pompoenschijven open op de bakplaten. Strooi wat zeezout over de pompoenschijven en gaar ze in ongeveer 45 à 50 minuten in de oven tot ze zacht zijn, zorg ervoor dat de pompoen niet bruint.
  3. Prak de pompoen fijn met een pureestamper en laat een 5-tal minuten uitstomen. Meng de eierdooier er vlug met een garde door en roer er vervolgens de gezeefde bloem door. De hoeveelheid bloem is een richtlijn, afhankelijk van de vochtigheid van de pompoenpuree kan meer bloem nodig zijn, voeg daarom de bloem eetlepel per eetlepel toe. Het pompoendeeg mag net niet meer kleverig aanvoelen maar zeker niet te vast en droog. Breng het deeg op smaak met nootmuskaat, peper en zout en controleer de consistentie van de puree.
  4. Bestuif het werkblad met bloem, verdeel het pompoendeeg in 4 gelijke delen en rol er duimdikke strengen van. Snijd de gnocchi telkens op iets meer dan een 1 cm. Bestuif ook je mes met wat bloem om het kleven tegen te gaan. Knijp de deegkussentjes lichtjes samen tussen duim en wijsvinger zodat ze wat bol komen te staan.
  5. Breng ondertussen een grote pot gezouten water aan de kook en houd het water tot tegen het kookpunt aan.
  6. Laat een portie gnocchi in het water glijden en roer eenmalig met een spatel door het water zodat ze niet aan de bodem gaan kleven.
  7. De gnocchi zijn klaar wanneer ze volledig komen bovendrijven (4 à 5 minuten).
  8. Schep de gnocchi met behulp van een schuimspaan uit het water en laat ze voorzichtig op een verwarmd ingeolied bord glijden en houd ze afgedekt. Herhaal dit proces tot alle gnocchi gaar zijn.
  9. Laat de Solo smelten op een laag vuur tot de Solo begint te bruinen en een nootachtige geur verspreidt. Snijd ondertussen de salie fijn en voeg deze bij de Solo, laat de salie van het vuur even fruiten in de Solo en overgiet de gnocchi met de salieboter.

Tip

Dit is een delicate bereiding, maar zeker de moeite waard!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?