Ingrediënten voor 4 personen
- KROKANTE AMANDELEN
- 250 gram geschaafde amandelen
- 250 gram suiker
- 1 eetl. honing
- FRAMBOZENSAUS
- 250 gram diepvries frambozen
- 2 eetl honing
- 75 ml rode port
- GLANZENDE PERZIKEN
- 2 perziken
- 1 sinaasappel
- 10 draadjes saffraan
- 4 eetl honing
Bereidingswijze
- ’s Middags voorbereiden:
- Krokante amandelen
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de amandelen met de rietsuiker en de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de amandelen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat de amandelen afkoelen.
- Frambozensaus
- Breng de frambozen met de honing en port aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken en zeef de saus. Laat de saus afkoelen.
- Perziken
- Halveer de perziken en dompel ze 5 seconden in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater en haal de schil eraf. Verwijder de pit
- Pers de sinaasappel uit en snijd de saffraan fijn. Kook in een koekenpan de honing met sinaasappelsap en saffraan tot het stroperig wordt.
- ’s Avonds afmaken:
- Verwarm de honing-saffraansiroop, voeg de perziken toe en laat ze op middelhoog vuur 2-3 minuten glaceren.
- Opmaak bord
- Leg de perziken in het midden van de borden met de bolle kant naar boven
- .Lepel de frambozensaus rondom. Lepel de Griekse yoghurt rondom over de frambozensaus. Garneer met de krokante amandelen.
- Inplaats van yoghurt kan je ook ijs ververen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?