Glaasjes met speculaas, rood fruit en mascarpone

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr mascarpone
  • 6 stuks speculaasje (bastogne lu)
  • 3 stuks eierdooiers
  • 75 gr suiker
  • 250 gr gemend rood fruit
  • 4 el frambozencoulis

Bereidingswijze

  1. Laat het rood fruit ontdooien in een zeefje (als je diepvriesfruit gebruikt).
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de mascarpone door.
  3. Verkruimel de Bastognekoekjes grof, maar hou een beetje apart voor de afwerking.
  4. Meng het rood fruit voorzichtig met de frambozencoulis. Verdeel een beetje van de mascarponecrème over vier mooie glazen. Lepel er eerst wat fruit op, dan een laagje Bastognekoekkruimels. Herhaal.
  5. Eindig met een laagje mascarponecrème. Werk af met wat grotere speculaaskruimels en een framboos en serveer.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door maudj op 04 februari 2017 om 23u38

Met dit heerlijk en eenvoudig klaar te maken dessert scoor ik keer op keer! Een echte aanrader!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?