Glaasjes met speculaas, rood fruit en mascarpone

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr mascarpone
  • 6 stuks speculaasje (bastogne lu)
  • 3 stuks eierdooiers
  • 75 gr suiker
  • 250 gr gemend rood fruit
  • 4 el frambozencoulis

Bereidingswijze

  1. Laat het rood fruit ontdooien in een zeefje (als je diepvriesfruit gebruikt).
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de mascarpone door.
  3. Verkruimel de Bastognekoekjes grof, maar hou een beetje apart voor de afwerking.
  4. Meng het rood fruit voorzichtig met de frambozencoulis. Verdeel een beetje van de mascarponecrème over vier mooie glazen. Lepel er eerst wat fruit op, dan een laagje Bastognekoekkruimels. Herhaal.
  5. Eindig met een laagje mascarponecrème. Werk af met wat grotere speculaaskruimels en een framboos en serveer.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door MIKSKE_2 op 18 december 2019 om 18u10

Ik heb dit gerecht vorige week klaargemaakt en vond het nogal zwaar. Gisteren opnieuw gemaakt maar dan het opgeklopt eiwit bijgevoegd. Was veel lichter en super lekker!!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?