Ingrediënten voor 6 personen
- 3 courgettes
- 2 uien gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook geperst
- 2 el olijfolie
- 2 groente bouillonblokken
- 1 liter water
- zwarte peper naar smaak
- 2 stengels bleekselderij in boogjes
- 4 takjes tijm blaadjes gerist
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een pan en smoor de ui en de knoflook op een zacht vuurtje 5 minuten.
- Was de courgettes en halveer 1 courgette. Rasp een helft grof en hou dat even apart. . Snij de andere 2 1/2 courgettes in stukjes .
- Voeg de courgette bij de uien alsook de bleekselderij en de tijmblaadjes en smoor ook 5 minuten op iets hoger vuur.
- Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokken en laat de soep zachtjes 15 minuten koken met de deksel op de pan.
- Proef of de groente gaar is en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe en verwarm de soep nog even goed door , proef en voeg wat peper ( zout) toe alvorens te serveren.
Tip
Garneer de soep met gesnipperde platte peterselie, bosui ringetjes, of voor een zomers tintje met wat geraspte schil van een citroen en 2 takjes fijn gehakte munt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?