Gezonde, slanke courgettesoep

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan en smoor de ui en de knoflook op een zacht vuurtje 5 minuten.
  2. Was de courgettes en halveer 1 courgette. Rasp een helft grof en hou dat even apart. . Snij de andere 2 1/2 courgettes in stukjes .
  3. Voeg de courgette bij de uien alsook de bleekselderij en de tijmblaadjes en smoor ook 5 minuten op iets hoger vuur.
  4. Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokken en laat de soep zachtjes 15 minuten koken met de deksel op de pan.
  5. Proef of de groente gaar is en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe en verwarm de soep nog even goed door , proef en voeg wat peper ( zout) toe alvorens te serveren.

Tip

Garneer de soep met gesnipperde platte peterselie, bosui ringetjes, of voor een zomers tintje met wat geraspte schil van een citroen en 2 takjes fijn gehakte munt.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?