Gezonde 'salad in a jar' met zoete aardappel en tahini dressing

Bart van Roeckiesworld houdt van eenvoudige gerechtjes die snel klaar zijn, maar altijd boordevol smaak en kleur zitten. Mijn tieners thuis zijn volop into ‘healthy food’. Dus een ‘gewoon’ boterhammetje met kaas meegeven voor de lunch wordt alsmaar moeilijker. Wanneer ik ze deze bokaaltjes vol gezonde groentjes (en energie!) meegeef naar school, worden ze héél enthousiast! En geef toe, het ziet er ook lekker uit, met al die kleurtjes. En zo snel klaar, daar hoef je het alvast niet voor te laten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Leg op een bakplaat bedekt met bakpapier, smeer het in met Solo Vloeibaar en besprenkel met paprikapoeder, peper en zout en bak voor ongeveer een kwartier.
  3. Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Doe wat Solo Vloeibaar in de pan en bak de kikkererwten kort aan met wat maanzaad en grof zout.
  4. Snij ondertussen de wortel en komkommer in dunne plakjes met een dunschiller en snij de radijs in stukjes.
  5. Voor de dressing mix je eenvoudigweg de tahini, een scheutje Solo Crèmefine, het water, het citroensap en een snuifje zout.
  6. Haal de zoete aardappel uit de oven en laat ze kort afkoelen.
  7. Nu kan je starten met het vullen van je bokaal.
  8. Leg onderaan de sla, daarop de zoete aardappel, de kikkererwten en als laatste de radijsjes en de komkommer-en wortelslierten.
  9. De dressing doe je er pas op wanneer je gaat eten.

Tip

Maak deze bokaal een dag op voorhand klaar, dan heb je een lekkere én snelle lunch de dag nadien! Handig om mee te nemen trouwens ook die bokaaltjes! En met de inhoud kan je ook weer eindeloos variëren, gebruik dus zeker de groentjes die jouw kids lekker vinden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?