Recept 45**** (1 stem)

Gezonde Rode Bietensoep en een variatie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SUPER SOEPEN

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de appel, biet, wortel en sjalotten toe.
  2. Laat 30 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg dan 3-4 el appelmoes toe, of meer naar smaak. Warm de soep goed door, maar laat niet meer koken. Soep te dik, voeg nog wat bouillon toe.
  5. Serveer de soep in ( voorverwarmde) kommen en werk af met een scheutje kookroom en wat versnipperde bladpeterselie of fijn geknipte bieslook.
  6. Een gezond soepje met veel antioxidanten.
  7. VARIATIE
  8. 500 g bieten ,3 eetlepels olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd, 350 g aardappelen, in blokjes, 1 theelepel gemalen komijn, 1 appel (Goudreinet), in partjes, 600 ml groentebouillon, 1 laurierblad, verse tijmblaadjes, balsamicoazijn, •room of crème fraîche
  9. Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil.
  10. Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui glazig in ca. 10 minuten. Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee. Meng er de bieten en appel doorheen en giet de groentebouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en naar smaak tijmblaadjes.
  11. Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Druppel er voor het opdienen wat balsamicoazijn over en roer er room doorheen.

Bron: Diverse bronnen internet naar eigen smaak aangepast en eigen foto.

Tip

Goede soep om in te vriezen. Voeg dan de room en de bieslook/ peterselie niet toe. Pas later na opwarmen.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Tiny-engelen op 12 november 2017 om 15u50

Heerlijk soepje!!

Gepost door Love to Cook op 12 november 2017 om 16u39

Dank je, en ook nog gezond.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie