Recept 35*** (9 stemmen)

Gezonde rijstschotel met gehakt en paprika, bosui en rode peper.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

RULLE RIJSTGERECHTEN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit is nu eens een recept, dat gezond en lekker is en bovendien ook nog snel gemaakt. Een heerlijk dagelijks gerecht, waarvoor je niet lang in de keuken hoef te staan na een lange werkdag.
  2. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en voeg aan het kookwater een bouillonblok toe. ( Ik nam een runderbouillonblokje.) Snijd ondertussen de paprika’s, de bosuitjes, de rode peper in kleine stukjes.
  3. Breng het rundergehakt op smaak met gehaktkruiden of pezo, of als je gemengd gehakt hebt, is dit waarschijnlijk al op smaak.
  4. Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt met de rode peper toe aan de pan en strooi het uienpoeder en het knoflookpoeder over het gehakt, of neem een witte ui en 2 gesnipperde teentjes knoflook en bak gehakt, peper, knoflook en ui dit ongeveer 3 minuten totdat het gehakt rul en gaar is. Voeg dan de paprika en de bosui toe.
  5. Bak dit ongeveer 7 minuten totdat de paprika wat zachter is en voeg de rijst toe en schep het geheel goed doorelkaar.
  6. .Voeg de gepelde tomaten toe en warm het geheel goed door. Breng tot slot het gerecht op smaak met de kurkurma en peper en zout uit de molen. Dien meteen op.

Bron: Eigen recept en foto

Tip

Voeg eventueel een blikje mais toe.

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Britt op 20 november 2014 om 16u36

Kei lekker en heel snel klaar

Gepost door Love to Cook op 20 november 2014 om 20u49

Hallo Brit. Dank je wel voor je leuke reactie

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie