Gezonde pannenkoeken

De pannenkoeken zijn licht en luchtig en hebben een heerlijke smaak.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Goed voor ongeveer 14 pannenkoeken.
  2. Smelt de boter en zet deze opzij om iets af te koelen.
  3. Klop in een grote kom de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en het zout samen.
  4. Combineer in een middelgrote kom de eieren, appelmoes, melk, honing en vanille. Klop tot het glad is. Klop de gesmolten boter erdoor.
  5. Giet de natte ingrediënten bij de droge en klop tot ze zijn opgenomen. Het is goed als er nog een paar klontjes overblijven; probeer niet te veel te mengen. Het beslag zal dik zijn, maar vermijd het toevoegen van meer melk of je pannenkoeken kunnen plat worden in plaats van licht en luchtig.
  6. Verwarm een bakplaat of koekenpan op middelhoog vuur. Spray lichtjes met kookspray. Schep een beetje beslag op de verwarmde bakplaat. Bak aan de eerste kant tot er bubbels beginnen te vormen en de onderkant van de pannenkoeken lichtbruin is, ongeveer 2 à 3 minuten. Draai pannenkoeken om en bak tot de tweede kant bruin is, nog ongeveer 2 minuten.
  7. Serveer onmiddellijk of houd warm in een oven van 200 graden terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.
  8. Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 4g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 2g | Trans Vet: 1g | Cholesterol: 30mg | Natrium: 141mg | Kalium: 123mg | Vezel: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 122IE | Vitamine C: 1mg | Calcium: 65mg | IJzer: 1mg

Tip

Je kan 1/2 tl gemalen kaneel toevoegen voor de smaak. ~ Pannenkoeken blijven tot 3 maanden goed in de vriezer. Laat volledig afkoelen en vries vervolgens in in een plastic zak met rits of een andere luchtdichte container.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?