Gezonde frittata met ricotta, ei en spinazie
Quiche maken zonder deeg? Dat kan: deze gezonde frittata met groenten, ei en ricotta maak je makkelijk in één ovenschaal. Zalig om te verdelen als tapashapje!
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el Solo Vloeibaar
- 1 grote ui
- 300 g kerstomaatjes
- 100 g verse jonge spinazieblaadjes
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 100 g ricotta
- 6 eieren
- 1 snufje nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Pel de ui en snijd hem in fijne ringen.
- Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een grote koekenpan en bak hierin de ui in 5 minuutjes zacht en goudbruin.
- Voeg de kerstomaten toe en bak ze een minuut zachtjes mee. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie- en de basilicumblaadjes toe. Kruid met wat nootmuskaat, spatel ze door de kerstomaten en laat ze een beetje slinken.
- Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 centimeter. Verdeel kleine schepjes ricotta over de groenten.
- Breek de eieren in een kom, kruid ze naar smaak en kluts ze los. Overgiet er daarna de ovenschotel mee.
- Zet de ovenschaal 20 tot 25 minuten in de oven tot de frittata gestold en goudbruin gebakken is.
Tip
Serveer deze heerlijke vegetarische frittata met een frisse groene salade of een stuk versgebakken ciabatta.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?