Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gr geraspte wortelen
- 1 sinaasappel (geraspte schil+sap)
- 1 handvol hazelnoten
- 3 eieren
- 120 gr bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 120 gr boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°C. Rasp de wortelen en de sinaasappelschil. Pers de sinaasappel uit.
- Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg één na één de eieren toe. Voeg de gezeefde bloem vermengt met de kaneel en het snuifje zout toe.
- Doe er dan de wortelen, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en hazelnoten bij. Roer goed om.
- Beboter een cakevorm en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en zet een 45 min in de oven.
- De cake moet niet helemaal droog gebakken zijn van binnen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?