Ingrediënten voor 12 personen

  • 200 gr havermout
  • 50 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr walnoten in stukjes + extra ter garnering
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el kaneel
  • 2 appels geschild zonder klokhuis geraspt
  • 1 snuf zout

Bereidingswijze

  1. Rasp de appels in een keukenmachine . Doe in een kom samen met de havermout, de rozijnen, de roomboter, de walnoten, honing, kaneel en snuf zout.
  2. Kneed dit met schone handen tot een forse deegbal. Het deeg plakt, maar dat is geen probleem. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol er balletjes van. Deze maak je plat met je handen en leg ze dan op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
  3. Druk wat stukjes noot in elke koek en schuif de plaat voor 30 minuten in het midden van de oven , die inmiddels is voorverwarmd op 170 graden. En geniet ervan als ze geheel afgekoeld zijn.

Tip

Deze koekjes zijn om meteen van te genieten. Bij bewaren worden ze zachter.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Nadine 0 op 14 januari 2021 om 20u56

Een tegenvaller. Ik vind ze niet lekker. De moeite niet waard om te maken, voor mij zijn dit geen koekjes. Zelfs niet echt krokant als ze uit de oven komen, na een tijdje helemaal niet meer. Gezien de ingrediënten ok zijn, zal ik ze opeten verbrokkeld in yoghurt en ik maak dit recept nooit meer.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?