Gezonde appel-havermoutkoeken

Ingrediënten voor 12 personen

  • 200 gr havermout
  • 50 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr walnoten in stukjes + extra ter garnering
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el kaneel
  • 2 appels geschild zonder klokhuis geraspt
  • 1 snuf zout

Bereidingswijze

  1. Rasp de appels in een keukenmachine . Doe in een kom samen met de havermout, de rozijnen, de roomboter, de walnoten, honing, kaneel en snuf zout.
  2. Kneed dit met schone handen tot een forse deegbal. Het deeg plakt, maar dat is geen probleem. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol er balletjes van. Deze maak je plat met je handen en leg ze dan op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
  3. Druk wat stukjes noot in elke koek en schuif de plaat voor 30 minuten in het midden van de oven , die inmiddels is voorverwarmd op 170 graden. En geniet ervan als ze geheel afgekoeld zijn.

Tip

Deze koekjes zijn om meteen van te genieten. Bij bewaren worden ze zachter.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 31 januari 2018 om 11u38

Mmm ze staan weer in de oven met hulp van de kleinkinderen, die een vrije schooldag hebben wegens een studiedag van hun leerkrachten. Wat zullen ze weer smullen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?