Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Door zus bereidt op het familie diner. Een verrukkelijk tussengerechtje. ook als voorgerechtje of als gezond " snekje " zeer lekker en geschikt.
  2. Smoor de ui, knoflook, pepertje en kruiden zachtjes in olie.
  3. Voeg dan de uitgelekte kikkererwtjes toe met een beetje opgevangen vocht en voeg het bouillonblokje toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.en ... klaar. OP VOORHAND GEMAAKT BEVORDERT DE SMAAK.
  4. Serveer lauwwarm in voorverwarmde kommetjes. ( Optie serveren met fijn geknipte rucola . Zie foto.
  5. P.S Surinamers houden wel van wat meer pit en voegen een klein stukje gesnipperde Madame Jeanette toe bij de te smoren ingrediënten. Je zou deze kunnen vervangen door een rood pepertje zonder lijst en zaadjes en uiteraard versnipperd. De Madam Jeanette is de pittigste peper, maar wel zeer aromatisch en een klein stukje is al genoeg voor dat extra beetje aromatische pit.

Tip

*** Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname. Curry is vergelijkbaar met de Surinaamse masala, doch heeft een geheel andere kruidensamenstelling; de Engelse aanduiding curry wordt gebruikt voor de authentieke masala uit India. Kerrie is een aangepaste versie van masala of curry, aangezien het met andere kruiden en specerijen wordt bereid, niet is geroosterd en een andere samenstelling heeft; kerrie is ontwikkeld als een goedkoop alternatief voor de kwalitatief hoogwaardige Surinaamse masala. Kerrie wordt in de Surinaamse keuken niet gebruikt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?