Ingrediënten voor 4 personen
- 250 ml water
- 4 takjes peterselie gehakt
- paprikapoeder peper en zout
- 500 ml tomatensap van goede kwaliteit
- 1 rode +1 groene paprika in kleine blokjes
- 4 takjes oregano
- 250 gr feta in blokjes gesneden
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 grote teen knoflook gesnipperd
- 4 smaakvolle tomaten fijn gesneden
- 200 gr rijst
- 1 el olijfolie
- 1/2 blok groentebouillon
Bereidingswijze
- .
- Was de oregano en peterselie, dep goed droog met wat keukenpapier en knip in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een diepe hapjespan.
- Bak eerst de uien op een zacht vuur smeuïg, voeg daarna de gesnipperde knoflook toe en dan de stukjes paprika. Bak alles nog in ca 5 minuten zachtjes gaar.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak circa 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout, paprikapoeder peper.
- Voeg het tomatensap, 250 ml water en de helft van de oregano en peterselie toe.
- Breng het geheel met het bouillonblokje aan de kook.
- Schep de rijst erdoor.
- Laat het geheel afgedekt minstens 30 minuten garen totdat het vocht is opgenomen en de rijst zacht is.
- Roer de feta door de rijst en verwarm nog enkele minuten mee. Bestrooi het gerecht met de rest van de oregano, peterselie.
- Lekker met een komkommer of ijsbergsalade.
- .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?