Gezond bananenbrood met walnoten

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de vorm dun met olie. Warm de oven voor op 180┬░ C.
  2. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
  4. Meng de kaneel door het meel. Meng dit door de bananenpuree.
  5. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
  6. Doe de massa over in de vorm.
  7. Bak het brood in de matig hete oven in 1 uur gaar en bruin.
  8. Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
  9. Snijd het brood in ca. 12 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.

Tip

Leg de bananen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dat laatste is handig voor als een banaan eventueel gaat lekken. Zet de bakplaat 30 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven. De schil is pikzwart, maar de banaan binnenin niet. lekker zacht om je bananenbrood, of cake mee te bakken.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?