Gewokte Teriyakikip met oosterse groenten, gember en knoflook

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Laat babymaïs uit blik uitlekken of kook verse babymaïs 5 min. in ruimkokend water. Afgieten.
  3. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in smalle reepjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
  4. Warm een wok op, voeg een scheutje Solo toe en wok de stukjes kip ca. 4 min. Voeg de paprika, de babymaïs, de gember en de knoflook toe en wok 2 min. mee. Roer het Bouillonketeltje erdoor, laat smelten en 2 min. zachtjes laten pruttelen. Geregeld omscheppen. Schep de sojascheuten en de Teriyakisaus erdoor, 1 min. doorwarmen.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de Teriyakikip met oosterse groenten erop en strooi de lente-uiringetjes erover.

Tip

verwarm voor een zelfgemaakte Teriyakisaus 2 dl sojasaus met 8 theelepels (rijst)azijn en 4 theelepels suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Sara94 op 02 oktober 2014 om 17u31

dit word het avond eten van morgen.

Gepost door Monique_14 op 17 februari 2015 om 14u54

Voor een lekkere zelfgemaakte Teryaki saus heb je de volgende ingrediënten nodig: Voor zes personen, 150 ml soyasaus, 150 ml mirin, 100 ml water of saké, 3 afgestreken soeplepels bruine rietsuiker, 2 afgestreken soeplepels geraspte gember. Al deze ingrediënten goed door mekaar schudden in een bokaal en effe laten rusten voor gebruik, lekker sausje!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?