Recept 45**** (3 stemmen)

Gewokte noedels met rundsvlees en sluimererwten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Wok recept

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de gember, knoflook en chili fijn. Maak de sluimererwten schoon en snijd ze in reepjes. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en blancheer de erwten kort. Laat ze afkoelen in ijswater. Plet de korianderzaadjes, chilivlokken en peperkorrels in een vijzel en meng ze met de sojasaus. Wrijf het vlees hiermee in.

  3. Verhit een wok op hoog vuur en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Schroei het vlees hierin rondom dicht, haal het met een schuimspaan uit de wok en zet opzij. Doe de gember, de knoflook en de chili in de wok en roerbak enkele seconden. Giet de sluimererwten af en laat ze kort uitlekken. Voeg ze toe aan de wok en roerbak ze een halve minuut. Doe er de noedels bij en schep goed door elkaar. Snijd het vlees in reepjes en serveer ze bij de noedels, gegarneerd met blaadjes Thaise basilicum.
Tip

De Thaise basilicum kan je ook vervangen door verse koriander. En je kan uiteraard variëren met het type noedels (glasnoedels of eiernoedels).

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door eee op 01 juni 2015 om 14u47

Ik mis ergens een punt. Wat gebeurt er verder met de ijsgekoelde groenten? Worden die nog mee gewokt na het vlees te hebben geschroeid?

Gepost door Solo op 05 juni 2015 om 15u12

Hey Eric, bedankt voor je reactie, we vullen het recept aan. Inderdaad, de groentjes wok je mee in de wokpan. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?