Ingrediënten voor 4 personen
- 4 el olie
- 4 el vers geraspte gember
- 2 el fijngehakte knoflook
- 6 el kippenbouillon
- 3 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 16 beurszwammen (in de aziatische winkelverkocht in blik zoek naar ‘straw mushrooms’)
- 4 lente-uitjes in reepjes van 6 cm gesneden
- 1 el suiker
- 16 grote tijgergarnalen of scampi
Bereidingswijze
- Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes.
- Fruit de gember- en knoflooksnippers goudbruin op een laag vuur.
- Voeg de kippenbouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe en laat 1 minuut koken.
- Voeg de champignons, de garnalen en de lenteuitjes toe en laat sudderen tot de garnalen glazig zijn (niet langer dan 3-4 minuten)
- Je kan er eventueel een kleine, fijngesnipperde chilipeper bijvoegen om het wat pikanter te maken.
- Serveer met rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (10)
Gepost door Lucas Jean op 29 februari 2016 om 19u00
ga ik ook eens klaar maken kan niet slecht zijn bedankt
Gepost door Solo op 03 maart 2016 om 12u13
Met plezier! Laat ons iets weten :-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?