Gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook

0 (0)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 0.5 citroen
  • 3 sjalotjes
  • 500 g sluimerwtjes
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 600 g voorgekookte aardappelblokjes
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 4 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Meng de stukjes kip in een schaaltje met het citroensap en laat kort trekken. Pel en snijd de sjalotjes fijn. Maak de sluimerwtjes schoon.
  2. Verwarm de margarine in een wok en roerbak hierin de kip en de sjalotjes 3 min. Voeg de aardappelblokjes, de sluimerwtjes en de citroenschil toe. Roerbak alles nog 7-8 min.
  3. Voeg 100 ml water en het bouillonketeltje toe. Roer tot het keteltje is gesmolten en breng het aan de kook. Schep de helft van de bieslook erdoor en voeg peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de gewokte citroenkip over 4 borden en strooi de rest van de bieslook erover.

Tip

Gebruik eventueel 1-2 eetlepels Maïzena-Express voor Bruine Saus om de saus wat meer binding te geven.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?