Recept 05 (0 stemmen)

Gewokte citroenkip met sluimerwtjes en bieslook

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Van alles wat

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Meng de stukjes kip in een schaaltje met het citroensap en laat kort trekken. Pel en snijd de sjalotjes fijn. Maak de sluimerwtjes schoon.
  2. Verwarm de margarine in een wok en roerbak hierin de kip en de sjalotjes 3 min. Voeg de aardappelblokjes, de sluimerwtjes en de citroenschil toe. Roerbak alles nog 7-8 min.
  3. Voeg 100 ml water en het bouillonketeltje toe. Roer tot het keteltje is gesmolten en breng het aan de kook. Schep de helft van de bieslook erdoor en voeg peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de gewokte citroenkip over 4 borden en strooi de rest van de bieslook erover.
Tip

Gebruik eventueel 1-2 eetlepels Maïzena-Express voor Bruine Saus om de saus wat meer binding te geven.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 0.5 citroen
  • 3 sjalotjes
  • 500 g sluimerwtjes
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 600 g voorgekookte aardappelblokjes
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 4 eetlepels fijngeknipte bieslook

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie