Gevulde varkenslapjes met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 4 varkenslapjes
  3. 4 sneden rauwe ham
  4. 150 gr ricotta
  5. 400 gr salade (naar keuze)
  6. verse oregano
  7. 30 gr boter
  8. peper & zout
  9. Bereiding:
  10. Maak de sla schoon, spoel ze en zwier ze droog. Snijd ze indien nodig nog wat fijner en smoor ze daarna gedurende een 5-tal minuten in wat boter. Breng ondertussen de ricotta op smaak met de fijngesnipperde oregano, de peper en het zout. Vermeng de kaas met de salade en roer goed. Leg op ieder varkenslapje een plakje ham en verdeel daarover het ricottamengsel. Rol de lapjes op. Bind ze vast of gebruik houten prikkertjes om het geheel bij elkaar te houden. Plaats ze in een beboterde schotel, leg bovenop ieder rolletje een klontje boter en plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Vergeet halverwege de baktijd niet de rolletjes om te keren. Serveer ofwel met pasta en een eenvoudig gekruide tomatensaus ofwel met ciabattabrood en tomatentapenade

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?