Gevulde varkenshaas met pepersaus en knapperige groenten

4 (4)
30 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de varkenshaasjes open in de lengte. Bestrijk één helft met de kruidenkaas.
  2. Pel en snipper het sjalotje, snijd de paddestoelen in vieren en bak dit samen met de spekjes aan in een kookpan. Verdeel het champignon- spekmengsel over de varkenshaashelften met de kruidenkaas. Leg nu de ander helft er weer op en zet de varkenshaasjes vast met cocktailprikkers.
  3. Bak de varkenshaasjes gedurende 15 minuten op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de courgette en de paprika’s in stukken en wok deze op hoog vuur in 5 minuten gaar. Bak tegelijkertijd de krieltjes op middelmatig vuur in 10 minuten goudbruin.
  4. Maak de pepersaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout. Snijd het vlees in schuine stukken en leg ze mooi op de borden. Schep daarover de pepersaus en schep de groenten ernaast. Dien met de gebakken krieltjes er apart bij op.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Dinja op 25 januari 2016 om 15u27

Als je die varkenshaasjes helemaal moet opensnijden, bak je ze dan niet beter in de oven? En zoja, op hoeveel graden?

Gepost door Solo op 27 januari 2016 om 11u05

Het is belangrijk dat je varkenshaasje een mooi korstje heeft Dinja. Dus toch bakken in de pan!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?