Gevulde speculaas

6 (6)
60 min

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Roer in een kom de margarine zacht met de suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder erboven, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de amandelspijs. Maal 500 gram amandelen fijn in de keukenrobot. Voeg de suiker en het ei toe en laat het tot een smeuïge massa draaien. Bestuif het aanrecht met bloem of poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het speculaasdeeg uit tot langwerpige lappen van ca. 0.5 centimeter dik. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg op. Leg de rol met de sluitnaad naar beneden op een bakplaat en maak met de deegroller de bovenkant iets plat. Bestrijk het met losgeklopt ei en garneer het met de overige amandelen.
  4. Bak de gevulde speculaas middenin de oven in ca. 30-40 minuten gaar.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Ingeborg69 op 29 juni 2020 om 21u41

Kan het zijn dat er te veel water in het recept vermeld wordt? Het deeg is zeer lopend.

Gepost door Solo op 03 juli 2020 om 14u41

Beste Erik, er moet inderdaad maar 3 dl water bij het recept, er is blijkbaar een foutje in geslopen! We passen het meteen aan. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?