Recept 55***** (5 stemmen)

Gevulde speculaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Sinterklaas recepten

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Roer in een kom de margarine zacht met de suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder erboven, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de amandelspijs. Maal 500 gram amandelen fijn in de keukenrobot. Voeg de suiker en het ei toe en laat het tot een smeuïge massa draaien. Bestuif het aanrecht met bloem of poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het speculaasdeeg uit tot langwerpige lappen van ca. 0.5 centimeter dik. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg op. Leg de rol met de sluitnaad naar beneden op een bakplaat en maak met de deegroller de bovenkant iets plat. Bestrijk het met losgeklopt ei en garneer het met de overige amandelen.
  4. Bak de gevulde speculaas middenin de oven in ca. 30-40 minuten gaar.
Tip

Amandelspijs: Normaal gesproken wordt amandelspijs met een amandelpers gemaakt, hiermee kun je de amandelen heel fijn maken. In de keukenmachine lukt het ook, maar de amandelspijs is dan wat grover van structuur. Je kunt ook natuurlijk kant- en klaar amandelspijs nemen, dit kun je gewoon in de supermarkt kopen.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 08 november 2012 om 15u36

Dank je voor je leuke reactie. Hou je ons op de hoogte?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie