Gevulde soezen

14 (14)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 24 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de Solo in een pan en voeg er het water aan toe.
  2. Roer op een laag vuur tot de Solo smelt.
  3. Haal van het vuur en voeg de bloem toe. Roer alles tot een glad beslag.
  4. Zet de pan weer op het vuur. Klop het beslag 2 minuten tot het aan de zijkanten loskomt van de pan.
  5. Haal van het vuur en giet het beslag in een andere kom. Laat 5 minuten afkoelen.
  6. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed tot een glanzend mengsel.
  7. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit bolletjes zo groot als noten op een ovenschaal met bakpapier.
  8. Bak de soezen ongeveer 20 minuten op 180 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  9. Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van het vanillestokje tot slagroom.
  10. Maak een gaatje in de soezen en spuit er de vanilleroom in.
  11. Smelt de chocolade en dip er de bovenkant van de soezen in.
  12. Laat afkoelen en dien op.

Tip

Voeg enkele lepels advocaat toe aan de slagroom voor nog lekkerder soesjes!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door moeke1963 op 21 december 2017 om 13u48

vraagje , voor de choukes spreekt men van bloem , wat voor soort bloem , zelfrijzende ? of welke , dank u

Gepost door Solo op 03 januari 2018 om 16u28

Dag Moeke 1963, hiervoor kan je zelfrijzende of patisseriebloem gebruiken. Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?