Ingrediënten voor 4 personen
- 12 verse gefileerde sardienen (de filets blijven aan elkaar)
- 2 el olijfolie
- 1 bussel thaise mini asperges voor de tapenade
- 50 g gekonfijte tomaat
- 10 g pijnboompitten
- 4 blaadjes basilicum
- 5 cl zeer goede olijfolie
- peper en zout voor de mousse van artisjok
- 2 gare artisjokbodems
- 1/2 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- 1/2 sjalot
- 3 cl droge sherry
- 5 cl room
-
1 klontje Solo
Bereidingswijze
- Maak eerst de tapenade. Doe de gekonfi jte tomaat, de pijnboompitten, de basilicum, de olijfolie, peper en zout in een blender. Mix tot een dikke pap is ontstaan. Houd apart.
- Stoof de in stukken gesneden artisjokbodems samen met de knofl ook, de sjalot en wat verse tijm in een klontje Solo in een pannetje. Laat gedurende 5 minuten aanfruiten.
- Giet de sherry bij de artisjok. Laat voor twee derden inkoken op het vuur.
- Giet de room bij de groente. Laat inkoken tot een vierde van het volume verdampt is. Doe dan de artisjokken in de blender en mix tot een mousse.
- Vul de sardienenfi lets, die dubbel zijn, met de tapenade.
- Bak de sardientjes in een pan met antikleefl aag in wat olijfolie. Drie minuten langs elke kant op stevig vuur volstaan.
- Dompel ondertussen de schoongemaakte mini asperges in ruim kokend, gezouten water. Na 3 minuten zijn die mooi beetgaar.
- Leg de asperges op de borden. Leg er wat mousse van artisjok bij en werk af met de gevulde sardientjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?