Recept 55***** (1 stem)

Gevulde pastaschelpen met walnootkruimels en gorgonzola.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Lekker als vegetarisch voorgerechtje of als aperitiefhapje , op een buffet , of als partyhapje..
  2. Verwarm de oven voor op 200'C.
  3. Bak in de olijfolie de oreganoblaadjes en knoflook zachtjes ca 3 minuten op laag vuur Doe de tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe uit de molen toe. Laat ca 15 min op laag vuur pruttelen.
  4. Kook intussen de pastaschelpen in ruim kokend water met een bouillonblokje naar keuze beetgaar (zie de verpakking voor de kooktijd). Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  5. Vul de pastaschelpen met behulp van een theelepel met de tomatensaus. Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en leg de stukjes gorgonzola op de tomatensaus in de schelpen. Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de kaas.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm ongeveer 5-10 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pastaschelpen voor het serveren met wat olijfolie en garneer met de rucola.
  7. Tip: Ook lekker met pijnboompitten i.p.v. walnoten.
  8. In een goed geoutilleerde supermarkt vind je zeker verse oregano.
  9. Bron Delicieus en Caroline Brouwer
  10. Recept iets aangepast

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Loetje123 op 04 juni 2014 om 14u31

Ik denk dat ik dit gerechtje een keer voor mezelf ga maken als mijn man op reis is. Hij is geen fan van blauwe kaas,maar ik geniet daar echt van. De combi met walnoten moet wel helemaal perfect zijn!

Gepost door Love to Cook op 04 juni 2014 om 16u49

Ha, Loetje, Ik heb dit gerechtje ook nog niet gemaakt. Het staat bij mij binnenkort als voorgerechtje gepland. De combi van blauwe kaas en walnoten is inderdaad perfect. Ik zie dat vaak in gerechten. Als ik het gemaakt heb, plaats ik mijn eigen foto. Groetjes

Hoeveel sterren geef jij dit recept?