Gevulde parelhoenfilet met knolselderpuree en stoofpeertjes

Dit gerechtje is écht een klassieker, maar wel ééntje die altijd goed scoort. De verrassende vulling met de cranberry’s en de champignons geeft de parelhoen een extra feestelijke touch. Onze kids zijn ook zó dol op deze stoofpeertjes dat ik er altijd een paar extra voorzie! De twist wordt compleet met een lekkere puree van knolselder (in plaats van die oerklassieke kroketten).

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Schil de stoofpeertjes. Breng ze in een pan met een bodempje water, suiker en kaneel aan de kook. Stoof ze op een laag vuurtje in 45 minuutjes helemaal gaar.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Schil de knolselder en snij hem in blokjes.
  4. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de cranberry’s grof.
  5. Snijd de parelhoenfilets middendoor zodat je ze kan openleggen.
  6. Verhit twee eetlepels Solo vloeibaar in een koekenpan en fruit de sjalot met de knoflook 2 minuten op een laag vuur. Schep de champignons, de veenbessen en het broodkruim erdoor en bak alles 2 minuutjes mee. Voeg een eetlepel water toe en schep het geheel nog eens goed om.
  7. Verdeel het mengsel over de opengevouwen parelhoenfilets en vouw ze weer dicht. Bind ze op met een stukje keukentouw.
  8. Verhit een eetlepel Solo Vloeibaar in een pan en bak de parelhoenfilets kort aan alle kanten goudbruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak ze een kwartiertje verder in een voorverwarmde oven.
  9. Kook de aardappelen samen met de knolselder in ca. 20 minuten gaar.
  10. Giet de aardappelen en de knolselder af. Stamp ze fijn met een flinke scheut Solo Crèmefine Cuisine en een eidooier. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  11. Neem de parelhoenfilets uit de ovenschaal. Voeg een paar eetlepels heet water toe (of gevogeltebouillon, indien gewenst) en roer het aanbaksel los. Giet dit mengsel in de pan waarin je de parelhoen hebt gebakken en laat de jus lichtjes inkoken op het vuur.
  12. Dresseer 4 borden met een stoofpeertje, wat knolselderpuree, in schuine stukken gesneden parelhoenfilet en roomsaus met de jus. Strooi er tot slot nog wat peterselie overheen.

Tip

Zin in meer groenten op je bord? Grill een spiesje van gekookte spruitjes als origineel bijgerechtje!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?