Gevulde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 2 1/2 dl gezeefde tomaten
  3. 150 gr rundergehakt
  4. 50 gr worteltjes (in blokjes)
  5. 1/2 dl rode wijn
  6. 3 augurken (fijn gehakt)
  7. 2 rode paprika's
  8. 2 sjalotjes (gesnipperd)
  9. 1 tl komijn
  10. 1 tl oregano
  11. 1 el olijfolie
  12. 1 laurierblad
  13. 1 teentje knoflook
  14. 1 tl paprikapoeder
  15. 1/2 knolselderij (in blokjes)
  16. kaneelpoeder
  17. witte peper
  18. zout
  19. Bereidingswijze:
  20. Fruit 1 ui 2 minuten in de olie. Voeg de wortel en de knolselderij toe. Pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder toe. Fruit alles 4 minuten en blus af met de wijn. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblad, de oregano en de kaneel toe. Laat dit alles met de deksel op de pan zachtjes sudderen (20 minuten). Maak het gehakt aan met de komijn, zout en versgemalen peper, meng de ui en de augurk erdoor. Was de paprika's, snijd het kapje eraf (laat het kapje heel met het steeltje) en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt mengsel en zet het kapje er weer op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Breng de saus op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad.Giet de saus in de schaal en zet de paprika's erin. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in 45 minuten gaar. Serveer met rijst en salade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 30 september 2009 om 14u40

Gebruik enkel de warme lucht oven op 200° en reken dan 45 minuten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?