Gevulde paprika's met groentepuree

13 (13)
30 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml water
  • 8 paprika's
  • een beetje margarine
  • wat peterselie
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
  • paprika
  • 4 koffielepels tomatenpuree
  • 250 g mager rundsgehakt
  • 160 g rijst
  • 4 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje. Kook de rijst gaar.
  2. Bak het gehakt al roerend gaar in wat olie of margarine.Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe. Snijd een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  3. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
  4. Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
  5. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel en houd ze afgedekt warm in de oven.
  6. Voor de saus doe je het volgende. Breek de bloem met koud kookvocht. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.
  7. Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Versier met fijngehakte peterselie.
  8. Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.

Tip

Topkok Giovani bereidt samen met jou de heerlijkste gerechten. Van Roger Souvereyns (Scholteshof) leerde hij om met liefde te koken en bij Peter Goossens (Hof van Cleve) kreeg hij de kans om zich verder te perfectioneren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Solo op 30 maart 2010 om 21u41

Het is inderdaad een rijstgerecht in plaats van een aardappelgerecht. Bedankt voor je opmerking. We hebben het recept aangepast. Smakelijk !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?