Gevulde paprika

Klassieke gevulde paprika met gehakt en rijst, gegarneerd met kaas.

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 190°C en plaats de paprika's met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, roer dan de knoflook erdoor en bak nog ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg het gehakt toe en bak tot het niet meer roze is, gedurende 5 à 6 minuten. Roer de gekookte rijst, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en paprikapoeder erdoor.
  4. Kook tot de saus iets is ingekookt, ongeveer 4 à 5 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout als dat nodig is.
  5. Vul elke paprika met het mengsel en bak in de voorverwarmde oven tot de paprika's gaar zijn. Ongeveer 10 à 12 minuten.
  6. Bestrooi met kaas en zet het nog 5 à 7 minuten in de oven.
  7. Calorieën: 262 kcal | Koolhydraten: 23 g | Eiwit: 21 g | Vetten: 9 g | Verzadigd vet: 3 g | Cholesterol: 44 mg | Natrium: 168 mg | Kalium: 683 mg | Vezels: 5 g | Suiker: 8 g | Vitamine A: 5696 IU | Vitamine C: 211 mg | Calcium:98 mg | IJzer: 3 mg

Tip

Gebruik bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme optie. ~ Je kan gemalen kalkoen gebruiken in plaats van gehak. ~ Doe restjes in een bakje en bewaar ze maximaal 5 dagen in de koelkast. Je kan het maximaal 3 maanden invriezen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MystikiFood op 24 februari 2021 om 07u53

Deze gevulde paprika's vielen enorm goed in de smaak bij heel ons gezin, gaan we zeker meer maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?