Gevulde pannenkoeken

Maak eens gevulde pannenkoeken als nagerecht: deze pannenkoekpakketjes smaken op hun best in combinatie met warme sinaasappelsaus.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Blancheer en pel de tuinbonen. Pureer ze en voeg het ei, de bloem en de slagroom toe, kruid met pezo. Verhit wat solo in een antikleefpan en leg hierin enkele kookringen van ongeveer 12 cm diameter, bak van het mengsel 6 pannenkoekjes. Snijd de courgette in plakjes en sauteer ze in een scheutje olie. Snij ook de scamorza in plakjes. Verdeel de courgette en de scamorza over 3 pannenkoekjes en leg de andere 3 er bovenop. Snij ze in vier gelijke delen en dien op. Scamorza: peervormige kaas van volle koemelk, lijkt op mozzarella, is naturel als gerookt verkrijgbaar, zeker in Italiaanse winkels. Sauteren: op een hoog vuur in weinig vloeistof kort aanbakken.

Tip

Lijkt je deeg wat zwaar? Gebruik een grotere garde voor een luchtiger beslag als je gevulde pannenkoeken maakt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?