Gevulde kweepeer met kipgehakt en couscous

Recept zelf gevulde kweepeer maken met kipgehakt en couscous.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Was de kweeperen, halveer ze en kook ze 15 minuten in water. Neem ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en bewaar het kookwater. Hol de helften uit, snijd de klokhuizen eruit en hak het resterende vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Was de citroen schoon onder stromend water, wip de eventuele pitten eruit. snijd de citroen in halve partjes.
  2. Verhit de Becel Original in een passende braadpan en fruit de sjalotten en de knoflook ca. 5 minuten. Neem de pan van het vuur. Meng het kipgehakt met de helft van het iets afgekoelde sjalotmengsel, de rash el hanout en peper naar smaak. Vul de kweepeerhelften met het gehakt.
  3. Schenk de inhoud van het blik tomatenblokjes in de pan, voeg de gehakte kweepeer, een halve dl van het kweeperen kookwater, de citroen en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Leg de gevulde kweeperen in de pan en schep er een beetje van de saus over. Stoof de gevulde kweeperen, met de deksel op de pan, in ca. 20 minuten helemaal gaar.
  4. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 2 el koriander door de couscous en serveer met de kweepeer en de saus. Bestrooi met de rest van de koriander.

Tip

Hol bij deze gevulde kweepeer met kipgehakt en granaatappelpitten de kweeperen uit met een grapefruitmesje. Dat gaat makkelijker. Geen grapefruitmesje in huis? Snijd dan eerst het klokhuis er met een klein mesje uit en hol de helften vervolgens uit met een meloenbolletjeslepeltje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?