Kalkoen, nakijken op op slachtafval, uitspoelen met water.
Opvullen met mengsel van fijngemalen gerookt spek, gehakte rode ui, 1 cm geraspte gember en gehakt.
Kalkoen bestrooien met kip kruiden.
kalkoen bakken in de oven op 180 °, om het half uur begieten met braadvocht.als de kalkoen mooi gekleurd is afdekken met alu folie. Kalkoen, 2 uur laten bakken.Na 1 uur verlagen van temperatuur naar 150°
Aardappelen schillen, in de helft doorsnijden, op plank leggen met er naast chinese stokjes, nu de aardappel insnijden tot op het stokje om de 4 mm.
aardappelen in ovenschotel leggen en invetten met gesmolten solo en olie.bakken in de oven op 180°, gedurende 1 uur, om de 10 minuten even uit de oven halen en terug invetten met vetten
Op het einde van de bereiding bestrooien met zout
Bonen 10 minuten afkoken, wortel julienne ook 10 minuten,
4 reepjes wortel en 4 reepjes boontjes samen indraaien in gerookt spek. even opbakken in de pan of oven
Saus, neem het braadvocht van de kalkoen, verdun dit met 2 dl water, af kruiden met bouillonblokje en peper, binden met maizena express
Kalkoen versnijden, alsook de gehaktvulling even opwarmen voor 15 minuten in warme oven.
Gepost door kookaholic op 28 januari 2014 om 14u18
Een gevuld kalkoen, zonder nootjes wegens allergie tafelgenoot,
maar was zeer lekker !
Aardappelen is wat werk aan, maar kan je een dag op voorrand al schillen en insnijden, als je ze dan weg zet in een emmer met koud water.
Boontjes en wortel spekrolletjes kan je ook al op voorrand maken
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door kookaholic op 28 januari 2014 om 14u18
Een gevuld kalkoen, zonder nootjes wegens allergie tafelgenoot, maar was zeer lekker ! Aardappelen is wat werk aan, maar kan je een dag op voorrand al schillen en insnijden, als je ze dan weg zet in een emmer met koud water. Boontjes en wortel spekrolletjes kan je ook al op voorrand maken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?