Recept 35*** (3 stemmen)

gevulde kalkoen, boontjes-wortel in spek, aardappelratjes

Dit is een recept van

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kalkoen, nakijken op op slachtafval, uitspoelen met water.
  2. Opvullen met mengsel van fijngemalen gerookt spek, gehakte rode ui, 1 cm geraspte gember en gehakt.
  3. Kalkoen bestrooien met kip kruiden.
  4. kalkoen bakken in de oven op 180 °, om het half uur begieten met braadvocht.als de kalkoen mooi gekleurd is afdekken met alu folie. Kalkoen, 2 uur laten bakken.Na 1 uur verlagen van temperatuur naar 150°
  5. Aardappelen schillen, in de helft doorsnijden, op plank leggen met er naast chinese stokjes, nu de aardappel insnijden tot op het stokje om de 4 mm.
  6. aardappelen in ovenschotel leggen en invetten met gesmolten solo en olie.bakken in de oven op 180°, gedurende 1 uur, om de 10 minuten even uit de oven halen en terug invetten met vetten
  7. Op het einde van de bereiding bestrooien met zout
  8. Bonen 10 minuten afkoken, wortel julienne ook 10 minuten,
  9. 4 reepjes wortel en 4 reepjes boontjes samen indraaien in gerookt spek. even opbakken in de pan of oven
  10. Saus, neem het braadvocht van de kalkoen, verdun dit met 2 dl water, af kruiden met bouillonblokje en peper, binden met maizena express
  11. Kalkoen versnijden, alsook de gehaktvulling even opwarmen voor 15 minuten in warme oven.
  12. Serveren op warme borden

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kookaholic op 28 januari 2014 om 13u18

Een gevuld kalkoen, zonder nootjes wegens allergie tafelgenoot, maar was zeer lekker ! Aardappelen is wat werk aan, maar kan je een dag op voorrand al schillen en insnijden, als je ze dan weg zet in een emmer met koud water. Boontjes en wortel spekrolletjes kan je ook al op voorrand maken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie