Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de inktvisjes schoon, trek de kop eraf, snij de tentakels eraf (hou ze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen met de vingers.
  2. Hak de tentakels fijn en vermeng ze met de knoflook, de peterselie, de ansjovis, het broodkruim, de Parmezaan en het losgeklopt ei, kruid af met pezo.
  3. Vul de inktvisjes met deze mix en steek de openingen dicht met prikkers.
  4. Vet een aluminiumschaal in met olie en leg de inktvisjes erin.
  5. Besprenkel met olie en zet ze 8 minuten op de BBQ.
  6. Draai ze om en bak ze nogmaals 8 minuten.
  7. Schenk de wijn erover en bak nogmaals 5 minuten.
  8. Serveer ze goed warm en dien op met een partje citroen en vers stokbrood.
  9. Tip; u kunt de vishandelaar vragen om de inktvisjes te kuisen, vergeet dan niet om de tentakels te vragen voor de vulling.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?