Gevulde groenten

Bereidingswijze

  1. Kook de uien, aubergines en courgettes in hun geheel gaar in gezouten water. Reken voor de uien 35 minuten, voor de aubergines 20 minuten, voor de courgettes 5 minuten. Laat uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Verwerk ze tot puree.
  3. Halveer de gekookte groenten en hol ze lichtjes uit. Laat ze omgekeerd uitlekken. Hak het vruchtvlees fijn en roer het door de aardappelpuree.
  4. Verwarm de oven voor op 200┬░ C. Halveer de tomaten en hol ze uit. Hak de tomatenpulp fijn en doe ook die bij de groentepuree. Spoel de paprika's, snij het kapje eraf en verwijder de zaadlijsten.
  5. Roer het ei, de kaas en de kruiden door de groentepuree. Breng op smaak met peper en zout. Vul de groenten met de puree en besprenkel ze met olijfolie.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier. Zet er de paprika's op en schuif ze in de oven. Zet 15 minuten later de uien en aubergines erbij,
  7. en weer 10 minuten later de courgettes en tomaten. Laat nog 10 minuten bakken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?