Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 1 theelepel mayonaise
- 1 theelepel creme fraiche
- zout, peper, paprika of kerrie, groene kruiden
- wortel of paprika
- augurk
Bereidingswijze
- Kook 4 eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm.
- Lepel de dooier eruit en meng met 1 theelepel mayonaise en 1 theelepel crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden.
- Schep dit mengsel in een spuitzak. Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop.
- Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast. Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en stukjes augurk als oogjes.
Tip
• Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt. • Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren. • Snijd een heel dun plakje van de onderkant, zo blijven de eieren goed rechtop staan. • Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?