Recept 05 (0 stemmen)

Gevulde eieren, vrolijke kuikens

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook 4 eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm.
  2. Lepel de dooier eruit en meng met 1 theelepel mayonaise en 1 theelepel crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden.
  3. Schep dit mengsel in een spuitzak. Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop.
  4. Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast. Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en stukjes augurk als oogjes.

Bron: Boodschappen

Tip

• Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt. • Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren. • Snijd een heel dun plakje van de onderkant, zo blijven de eieren goed rechtop staan. • Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie