Gevulde courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - Kook de rijst volgens de verpakking gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  2. - Pel de uien en de knoflook en snijd deze ook in kleine stukjes.
  3. - Bak het gehakt in Solo Light Vloeibaar bruin. Voeg vervolgens de uien, de tomaten en de kruiden eraan toe. Laat daarna nog op een laag vuurtje zo'n 4 minuten zachtjes sudderen.
  4. - Was ondertussen de courgettes en hol ze voorzichtig uit. Strooi er wat zout in.
  5. - Meng het courgettevlees met het gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde courgettes.
  6. - Bestrooi de courgette daarna met de kaas en de fijngehakte peterselie.
  7. - Zet de courgettes vervolgens in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar worden.
  8. - Serveer met de rijst.Tip voor een etentje: rol het gehakt in een strook courgette in plaats van de courgette ermee te vullen. Dat maakt het onmiddellijk feestelijker.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door vivianev op 14 mei 2010 om 13u09

rolletjes van maken is inderdaad een leuke tip en oogt feestelijker. dank je wel ;-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?