Recept 35*** (1 stem)

Gevulde courgettes

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en snij er het kapje af. Hol ze uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Stoof het fijngesnipperde sjalotje in wat boter en voeg er de gekuiste en in fijne blokjes gesneden wortelen aan toe. Laat dit enkele minuutjes garen onder een deksel. Voeg er de courgettesblokjes en de doperwtjes aan toe en blus met de groentebouillon. Voeg er nog een theelepel kurkuma aan toe en laat nog enkele minuutjes verder garen. Voeg de gekookte rijst, de mascarpone en de parmezaan aan toe en meng dit onder de groentjes. Neem de uitgeholde courgettes en vul deze met de vulling. Zet gedurende 25 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door niknak op 01 november 2013 om 18u50

Momenteel staan de courgettes in de oven, het ruikt in ieder geval al goed. Nu nog hopen dat het smaakt. Ik heb het gerecht wel wat aangepast: de rijst geef ik er apart bij. Voor de niet vegetariërs heb ik gehakt onder de groenten gedaan. Ook zijn de doperwten eruit gelaten wegens het niet in huis hebben en de mascarpone is vervangen door geraspte kaas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie