Gevulde courgettes

52 (52)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een theelepel uit tot op een halve cm van de wand. Besprenkel de uitgeholde courgettehelften met het citroensap. Snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Verwarm de Solo in een pan (met anti-aanbaklaag) en fruit vervolgens de ui en courgette ca. 2 minuten zachtjes. Pel het teentje knoflook en pers deze erboven uit. Laat het geheel vervolgens iets afkoelen. Vermeng in een kom het gehakt met de blokjes tomaat, tomatenketchup, ei, paneermeel, ui-courgette-mengsel, zout en peper. Knip de peterselie erboven fijn en meng het erdoor. Vul de courgettehelften hoog op met het gehaktmengsel en bestrooi ze met geraspte kaas. Zet deze vervolgens naast elkaar in een ovenschaal. Los het bouillonblokje in 1 dl heet water op en schenk het in de ovenschaal. Laat de gevulde courgettes in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin en gaar worden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door Pollepeltje op 04 augustus 2016 om 11u33

Zeer lekker recept . Ik had een hele grote courgette en die had ik beter wel geschild heeft een stuk langer in de oven moeten staan daardoor. Maar het was super lekker!

Gepost door connyb op 17 augustus 2017 om 13u59

je kan ook je courgettes een 5tal min voorgaren, ewoon in kokend water leggen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?