Ingrediënten voor 15 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereidingstijd: 25 minuten + koelen
  2. Bereidingstijd: 25 minuten
  3. Benodigdheden: voor ongeveer 30 stuks: 850 gr. reuzenchampignons, 40 gr. boter, 1 kleine gesnipperde ui, 100 gr. varkensgehakt, 60 gr. fijngesneden chorizo, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels droge broodkruimels, 1 eetlepel verse gladde, gehakte peterselie.
  4. Bereiding: Snijd de steeltjes van de champignons. Hak de steeltjes fijn en houd ze apart. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en bak de ui in 5 minuten zacht. Zet het vuur hoog en bak het gehakt in 1 minuut rul. Voeg de steeltjes en chorizo toe en bak het mengsel in circa 1 minuut droog en bruin. Voeg tomatenpuree en 1,3 dl water toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten sudderen tot het indikt. Roer de broodkruimels erdoor. Laat het mengsel in een kom afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 210°C. Vet een bakplaat licht in. Schep 1 ½ theelepel vleesmengsel in de champignons, strijk het glad, maar maak er wel een heuveltje van. Zet de champignons op een bakplaat en bak ze 10 minuten bovenin de oven. Strooi de peterselie erover en serveer ze warm.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?