Recept 45**** (7 stemmen)

Gevulde champignons met gehakt

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 16 grote champignons
  3. 200 gr gehakt, liever tartaar
  4. 1 el citroensap
  5. 2 sjalotjes
  6. 1 teentje knoflook
  7. 4 takjes peterselie
  8. 2 el paneermeel
  9. ½ el olijfolie
  10. 1 tl tijm
  11. zout
  12. peper
  13. 1 el geraspte parmezaanse kaas
  14. 1 tl bouillonpoeder
  15. Bereidingswijze:
  16. Veeg de champignons schoon. Haal de steeltjes voorzichtig uit de hoed en doe ze met de sjalotten en de knoflook in de keukenmachine en hak dit zeer fijn.
  17. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Meng het gehakt met het sjalottenmengsel. Knip de peterselie erboven, doe de tijm erbij, voeg 1 el paneermeel, ½ el olijfolie, wat zout
  18. en peper toe. Vul de champignons met dit mengsel. Doe bij het bouillonpoeder 1 dl warm water en verdeel dit over de schalen. Zet hierin de champignons. Vermeng de kaas met
  19. het overgebleven paneermeel en verdeel dit over de champignons.
  20. Zet tot bereiding in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de champignons af in 20 minuten in het midden van de oven. Gebruik eventueel nog de grillstand om ze extra mooi bruin te laten worden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie