Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rijpe avocado's
- 3 eieren (hardgekookt)
- grijze garnalen (hoeveelheid naar eigen smaak)
- scheutje melk
- 1 limoen (sap)
- 6 el olijfolie
- peper&zout (pezo)
- snuifje cayennepeper
- 1 kleine geroosterde rode paprika(gepeld en zonder zaadjes)
- blaadjes koriander of platte peterselie
Bereidingswijze
- Scheid de hardgekookte dooiers van het eiwit. Druk de dooiers door een zeef in een kom, plet met een vork met een scheutje melk tot een romige massa. Klop er met behulp van een garde het limoensap en de olijfolie lepelsgewijs door, zodat je een romige saus bekomt, kruid met pezo en eventueel een snuifje cayennepeper. Hak het eiwit fijn. Meng de garnalen en het gehakt eiwit met de saus. Snijd de avocado's overlangs door en verwijder de pit en eventuele vliesjes. Verdeel het garnalenmengsel over de avocado's en versier met een blaadje koriander of platte peterselie en wat julienne van geroosterde paprika.
Tip
Wil je een avocado sneller laten rijpen? Steek hem dan samen met bananen in een afgesloten plastic zak. De bananen geven ethyleengas af, wat het rijpen van je avocado versnelt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?