Recept 05 (0 stemmen)

gevulde aubergines

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)
  3. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. - Snij de aubergines in de lengte in 2 en laat het steeltje zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de auberginehelften over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
  5. - Snipper ondertussen de uien, het knoflook en de platte peterselie fijn.
  6. - Snij de groene pepertjes in 2 en laat het steeltje zitten. Haal de pitjes eruit.
  7. - Snij 1 tomaat in 8 schijfjes. Verwijder de pitjes uit de 2 andere tomaten en snij in blokjes.
  8. Bereiding:
  9. 20 min. + 15 min. in de oven
  10. 1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knofl ook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak bruin.
  11. 2 Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Laat nog 10 min. garen. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de fijngesnipperde peterselie toe.
  12. 3 Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met 2 schijfjes tomaat en een half groen pepertje. Zet opnieuw 15 min. in de oven.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie